Tap ispasitor, gasit de Kremlin: Banca centrala a Rusiei, investigata pentru sabotaj

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 08:32
840 citiri
Tap ispasitor, gasit de Kremlin: Banca centrala a Rusiei, investigata pentru sabotaj
Foto: Russia Today

Criza care a cuprins economia Rusiei nu este o urmare nici a sanctiunilor economice impuse de Occident, nici a scaderii pretului petrolului - ci a sabotajului din interior.

Un inalt membru al partidului presedintelui Vladimir Putin a acuzat Banca Rusiei ca a pus la cale colapsul rublei. Drept rezultat, Banca Centrala este investigata de procurori, scrie CNN.

Evgheni Fiodorov, care prezideaza comitetul de politica economica al Parlamentului rus, a acuzat banca centrala de la Moscova de sabotaj si a spus ca este "un dusman institutional al tarii".

Crima pe care ar fi comis-o banca este esecul de a impiedica rubla sa se deprecieze cu 37% fata de dolar in ultimele sase luni - asta, in pofida faptului ca a folosit zeci de milioane de dolari din rezervele sale pentru a sprijini moneda nationala.

Banca Rusiei a intervenit pe piata si saptamana trecuta, cand a cumparat inca 36,9 milioane de ruble.

Economia Rusiei a inceput sa dea semne de subrezeala anul acesta, pe masura ce ...citeste mai departe despre "Tap ispasitor, gasit de Kremlin: Banca centrala a Rusiei, investigata pentru sabotaj" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Banca Rusiei sabotaj economie, #Rusia economie recesiune , #Stiri Macroeconomie