Tara cu cei mai multi imigranti romani se sufoca sub datoria uriasa

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 08:43
1367 citiri
Tara cu cei mai multi imigranti romani se sufoca sub datoria uriasa

Italia se confrunta cu probleme economice care pun in pericol dezvoltarea tarii in care se afla cei mai multi imigranti romani.

Recesiunea prelungita si inflatia aflata la un nivel mic au afectat statul peninsular, astfel ca analistii Economist Intelligence Unit nu cred ca datoria publica va putea fi redusa prea usor, se arata intr-un raport remis Ziare.com.

Astfel, acest indice va ajunge la 135% din produsul intern brut pana la finalul anului, in conditiile in care Comisia Europeana considera sustenabil un nivel de doua ori mai mic.

Economia slabita va pune presiune pe venituri si va frana planul ambitios al politicienilor de la Roma de taiere a cheltuielilor. "Ne asteptam ca deficitul bugetar sa ramana in jurul a 3% din PIB", au precizat analistii citati.

Riscul valutar

In ultimul an, euro s-a depreciat vertiginos fata de dolarul american, de la 1,38 dolari/euro - cat era in aprilie 2014 - la 1,07 dolari/euro - cat este in prezent.

Declinul monedei unice va fi unul... citeste mai departe despre "Tara cu cei mai multi imigranti romani se sufoca sub datoria uriasa" pe Ziare.com

#probleme economie Italia, #imigranti romani Italia economie, #probleme Italia , #Stiri Macroeconomie