Tariceanu e nemultumit de contributia multinationalelor: Sa nu fim dusi de nas

Duminica, 26 Martie 2017, ora 22:22
765 citiri
Tariceanu e nemultumit de contributia multinationalelor: Sa nu fim dusi de nas
Foto: Ziare.com

Fostul prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu acuza firmele straine ca au o contributie financiara prea mica la bugetul tarii, spunand ca autoritatile romane nu pot fi "duse de nas".

"In acest moment, ponderea companiilor straine in economia romaneasca, in functie de marimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele romanesti.

Cand ne uitam insa la contributia lor, provenita din impozitul pe profit, o sa vedem ca este de trei ori mai mica decat a companiilor romanesti.

In foarte multe locuri se pune aceasta problema a gasirii unei solutii care sa faca sa profite si tara in care se desfasoara activitatile economice", a spus Tariceanu, intr-o emisiune la Digi 24.

Acesta spune ca guvernele Romaniei au acordat ajutoare importante si subventii firmelor straine din tara noastra, astfel ca vrea sa vada un "castig" si pentru tara noastra.

"Si guvernul meu, si cele care au succedat. Adica tratamentul oferit de noi companiilor straine a fost unul in care am vazut mai degraba (...) un win win game. Vrem sa vedem si din partea lor acelasi comportament.

Nu e un atac la adresa lor, dar nici nu putem sa fim considerati ca nu vedem si putem fi dusi de nas", a mai precizat Tariceanu. ...citeste mai departe despre "Tariceanu e nemultumit de contributia multinationalelor: Sa nu fim dusi de nas" pe Ziare.com

#Tariceanu contributie firme straine Romania, #Tariceanu atac firme straine, #firme straine Romania contributie buget , #Stiri Macroeconomie