Tariceanu ii incurca planurile lui Dragnea. Vrea consensul tuturor partidelor pe Legea offshore

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 22:17
926 citiri
Tariceanu ii incurca planurile lui Dragnea. Vrea consensul tuturor partidelor pe Legea offshore
Foto: Facebook Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, sambata, ca vrea ca proiectul legii offshore sa intruneasca consensul tuturor partidelor politice reprezentate in Parlament, astfel incat sa rezulte "cea mai buna forma" a acestui act normativ.

"In urmatoarele doua saptamani, pana cand legea va fi repusa in discutie, este timp sa gasim cele mai bune solutii si sa actionam conform unui principiu sanatos: 'masoara de doua ori si taie o data'. Deci sa nu ne grabim, ci sa trecem prin Parlament cea mai buna forma a legii. Mi-as dori ca aceasta lege extrem de utila pentru viitorul economiei (si implicit al sectorului energiei) romanesti sa intruneasca consensul tuturor partidelor politice reprezentate in Parlament pentru a asigura stabilitatea legislativa pe care un astfel de proiect o presupune", a scris Tariceanu sambata, pe Facebook.

El a explicat ca in Parlament a avut loc o dezbatere "consistenta si utila, chiar daca pe alocuri tensionata" pe tema legii offshore si a subliniat principiile ALDE referitoare la acest proiect.

"Primul principiu este ca legea offshore sa maximizeze veniturile bugetului Romaniei pentru viitorul apropiat, dar si pe termen lung. Romania are resurse naturale care pot aduce venituri insemnate ce pot fi folosite pentru proiecte de investitii pe termen lung. Rolul dezbaterii in Parlament este si de a asigura ca forma finala a legii va aduce aceste venituri, ceea ce poate fi realizat doar printr-o analiza serioasa a tuturor informatiilor relevante si proiectiilor fiscale si bugetare. Din pacate, modificarile succesive care s-au facut la proiectul legii offshore au indus reprezentantilor ALDE un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor; mai ales in lipsa multor informatii relevante. Al doilea principiu este ca Romania sa isi asigure securitatea energetica si sa reduca complet dependenta de gazul rusesc, concomitent cu atingerea unui obiectiv ambitios, acela de a deveni un jucator important pe piata energetica regionala si chiar europeana", a adaugat Tariceanu.

Potrivit acestuia, asigurarea securitatii energetice este o componenta importanta a parteneriatului Romaniei cu SUA.

"Resursele de la Marea Neagra pot oferi posibilitatea Romaniei sa devina un actor important in regiune, care sa asigure securitatea energetica a acestei zone a Europei. Impreuna cu SUA, acesta este un obiectiv major pe care il urmarim in aceasta parte a Europei.

In al treilea rand, cred ca in privinta nivelu ...citeste mai departe despre "Tariceanu ii incurca planurile lui Dragnea. Vrea consensul tuturor partidelor pe Legea offshore" pe Ziare.com

#Tariceanu consens partide lege offshore , #Stiri Macroeconomie