Tariceanu se asteapta la un raport de tara preponderent pozitiv

Marti, 04 Octombrie 2005, ora 18:03
810 citiri

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat marti, pe postul public de radio, ca aprecierile responsabililor politici europeni la adresa eforturilor Romaniei de a-si respecta angajamentele in procesul de aderare la UE sunt preponderent pozitive."E bine sa ne uitam la aprecierile celor care sunt responsabili politici la nivel inalt, la nivelul Comisiei Europene. Afirmatiile lor, aprecierile lor sunt in mod preponderent pozitive. Ele vin sa confirme ca aceste eforturi au fost incununate de succes; n-au fost eforturi zadarnice.", a declarat premierul Tariceanu.

In acest sens, seful Executivului a mentionat aprecierile facute de comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, de baroneasa Emma Nicholson si de comisarul european pentru justitie, Franco Frattini. "Informatiile preliminare care vin de la Bruxelles arata un raport sau, mai bine spus, ne arata ca viitorul raport va fi unul preponderent pozitiv", a precizat Calin Popescu-Tariceanu.

Totodata, primul-ministru a spus ca vor exista si unele critici, dar a precizat ca autoritatile romane vor depune toate eforturile pentru ca ultimul raport de monitorizare al Comisiei Europene, din primavara anului 2006, sa consemneze faptul ca Romania si-a indeplinit cu succes si in totalitate angajamentele in procesul de aderare.

"Mai avem de recuperat si mai avem de indeplinit angajamente pe calendarul pe care l-am convenit. Oficialii europeni cu care am discutat mi-au spus un lucru foarte clar, si acesta este, daca vreti, elementul important care ma mobilizeaza, si nu numai pe mine, pe toti colegii mei. Daca vom merge in acelasi ritm sustinut, Romania va intra in Uniunea Europeana nu oricum, cu fruntea sus", a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Averea