Tehnic vorbind, proiectul South Stream inca mai exista - ministrul bulgar de Externe

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 20:00
936 citiri
Tehnic vorbind, proiectul South Stream inca mai exista - ministrul bulgar de Externe
Foto: Gazprom

Anuntul facut la sfarsitul anului trecut de presedintele rus Vladimir Putin cu privire la abandonarea proiectului gazier South Stream pare a nu fi chiar atat de categoric. In Bulgaria proiectul este mort doar din punct de vedere politic, nu si tehnic, spune ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov.

"Mai intai, trebuie sa spunem ca anularea South Stream s-a facut numai la nivel politic. Tehnic vorbind, proiectul inca mai exista. Acordul interguvernamental nu a fost denuntat, compania inca exista, nu am primit nicio instiintare oficiala din partea rusa cu privire la South Stream", a spus seful diplomatiei bulgare, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Daniel Mitov a atras atentia ca proiectul a fost mentionat recent de Putin, intr-o vizita in Ungaria, deci este posibil sa existe si surprize in acest sens.

"Ei bine, recent si deodata, s-a dovedit, in recenta vizita a domnului Putin la Budapesta, ca a mentionat din nou gazoductul. Deci este probabil un fel de mediu care se schimba, ...citeste mai departe despre "Tehnic vorbind, proiectul South Stream inca mai exista - ministrul bulgar de Externe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#South Stream proiect Bulgaria, #South Stream anulare Bulgaria , #Stiri Macroeconomie