Teodorovici: Educatia financiara ar trebui inceputa la nivelul clasei politice, pentru ca in Parlament se fac propuneri "habarniste"

Miercuri, 14 Martie 2018, ora 22:34
864 citiri
Teodorovici: Educatia financiara ar trebui inceputa la nivelul clasei politice, pentru ca in Parlament se fac propuneri "habarniste"
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Teodorovici

Educatia financiara ar trebui inceputa de la cel mai inalt nivel, respectiv cel al clasei politice, pentru ca in Parlament se fac propuneri "habarniste", a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la cea de-a doua editie a Galei EduFIN.

"Ar trebui sa incepem (educatia financiara - n. red.) de la cel mai inalt nivel si anume cred ar trebui sa pregatim, sa educam clasa politica, in principal. Cred ca printre principalele locuri de unde sa incepem educatia financiara sau cultura financiara, pentru ca ma uit si in Parlament la multi dintre colegi care vin cu fel de fel de propuneri care mai de care mai habarniste - sa spunem populiste deja e depasit termenul - care nu au cum sa se incadreze in nicio logica, dar ca da bine undeva e de ajuns sa o promoveze si dupa aceea sa stai sa explici, sa ii faci sa inteleaga ca nu aceasta este logica. Si de la acest nivel cred ca ar trebui inceputa foarte agresiv o astfel de educatie financiara", a spus Eugen Teodorovici, precizand, pentru Agerpres, ca nu s-a referit la o anume initiativa, ci la general.

Potrivit acestuia, lipsa culturii financiare creeaza mari probleme, iar studiile arata ca in Romania aproape 90% din populatie are un nivel redus de intelegere a problematicilor legate de bani.

"Ne uitam azi si va spun ca ma lovesc foarte des si cred ca v-ati lovit cu totii de faptul ca aceasta incultura sau lipsa a culturii financiare foarte agresiva creeaza mari probleme. Citeam si eu putin mai devreme cele trei studii facute la nivelul Romaniei, cifre naucitoare intr-adevar. Sa ai 70% din populatie care nu a avut experienta datoriilor. Un alt studiu spunea ca aproape 90% din populatie are un nivel redus de intelegere a problematicilor legate de bani sau intampina dificultati in a utiliza concepte financiare. Un alt studiu spune ca 14% dintre romani sunt, practic, analfabeti din punct de vedere financiar si multe alte asemenea cifre care nu ne fac sa fim mandri", a afirmat Teodorovici. ...citeste mai departe despre "Teodorovici: Educatia financiara ar trebui inceputa la nivelul clasei politice, pentru ca in Parlament se fac propuneri "habarniste"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teodorovici educatie financiara parlamentari , #Stiri Macroeconomie