Teodorovici lasa mostenire proiectul de buget pe 2016: Deficit aproape la limita, se mentin toate majorarile salariale

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 15:11
996 citiri
Teodorovici lasa mostenire proiectul de buget pe 2016: Deficit aproape la limita, se mentin toate majorarile salariale
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru de Finante, Eugen Orlando Teodorovici, a pregatit proiectul de buget pentru anul viitor, care cuprinde toate majorarile salariale anuntate, insa ramane de vazut daca va fi aprobat si de actualul ministru, Anca Paliu Dragu.

Astfel, bugetul pentru anul viitor a fost construit pe un deficit ESA de 2,95% din PIB (deficit structural, care tine seama de angajamentele de plata ale Guvernului si de termenele la care se fac aceste plati), si de 2,8% pe cash (care tine cont de platile efective pe care le face Guvernul), raportat la o crestere economica de 4,1%, stimulata de consum si investitii.

Totodata, produsul intern brut (PIB) a fost estimat la 746,6 miliarde lei.

Proiectul cuprinde toate majorarile salariale aprobate, respectiv cu 25% pentru personalul din unitatile sanitare si din sistemul de asistenta sociala, inclusiv a indemnizatiilor persoanelor cu handicap, cu 15% a celor din invatamant, din decembrie, si cu 10% pentru restul bugetarilor.

"Constructia ...citeste mai departe despre "Teodorovici lasa mostenire proiectul de buget pe 2016: Deficit aproape la limita, se mentin toate majorarile salariale" pe Ziare.com

#Teodorovici proiect buget 2016, #proiect buget 2016, #buget 2016, #masuri buget 2016 , #Stiri Macroeconomie