Grecia are nevoie de un miracol - Problemele economice nu tin cont de rezultatul alegerilor

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 18:22
1065 citiri
Grecia are nevoie de un miracol - Problemele economice nu tin cont de rezultatul alegerilor
Foto: Ziare.com

Oricine va fi castigatorul alegerilor anticipate din Grecia, care au loc duminica, se va procopsi cu o sarcina inevitabila. Victoria vine la pachet cu rezolvarea multor probleme, precum gasirea unor solutii pentru relansarea economiei, dar si pentru somajul ajuns la cote alarmante, precum si pentru sistemul bancar aflat la pamant.

Exista doua scenarii: e posibil ca fostul premier Alexis Tsipras sa revina in functie sau ca Evangelos Meimarakis de la Noua Democratie sa devina seful Guvernului de la Atena.

Bloomberg aminteste ca al treilea pachet de salvare, semnat de Tsipras luna trecuta cu creditorii internationali, chiar inainte sa demisioneze, incepe in luna octombrie.

Astfel, viitorul premier va fi nevoit sa supravegheze recapitalizarea bancilor, sa aiba grija la cheltuielile bugetare, sa impiedice derapajele si sa implementeze programul de privatizare.

Sursa: Bloomberg

El va trebui sa faca toate aceste lucruri, in conditiile in care economia se resimte dupa ...citeste mai departe despre "Grecia are nevoie de un miracol - Problemele economice nu tin cont de rezultatul alegerilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia alegeri anticipate, #grecia vot, #Grecia probleme economie , #Stiri Macroeconomie