The Economist: Tara cu cele mai sigure drumuri din lume. Care este secretul ei?

Duminica, 02 Martie 2014, ora 09:15
1324 citiri
The Economist: Tara cu cele mai sigure drumuri din lume. Care este secretul ei?
Foto: Wikipedia

Cu un numar foarte scazut de decese cauzate de accidentele auto, Suedia constituie un model de succes in ceea ce priveste siguranta rutiera, scrie publicatia britanica.

Anul trecut, 264 de persoane au murit in urma unui accident rutier in Suedia, ceea ce reprezinta un nou record minim pentru aceasta tara. Desi numarul masinilor aflate in circulatie si numarul de kilometri parcursi s-au dublat din 1970, numarul accidentelor fatale a scazut cu 4/5 in aceeasi perioada, potrivit The Economist.

In conditiile in care trei din 100.000 de suedezi mor anual pe soselele tarii, comparativ cu 5,5 din 100.000 de locuitori in Uniunea Europeana, 11,4 in America si 40 in Republica Dominicana, drumurile din Suedia au devenit cele mai sigure din lume, arata publicatia citata.

Alte zone, precum New York-ul incearca sa copieze modelul suedez de succes.

Cum a reusit Suedia?

Din 1970, cand s-a atins nivelul maxim al deceselor in accidente rutiere, tarile dezvoltate si-au imbunatatit ...citeste mai departe despre "The Economist: Tara cu cele mai sigure drumuri din lume. Care este secretul ei?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#siguranta drumuri Suedia, #accidente auto, #autostrazi, #tehnologie siguranta soferi , #Stiri Macroeconomie