The Independent: Romania, un urias care se desteapta, cu 4 milioane de producatori agricoli

Joi, 27 Martie 2014, ora 09:16
1421 citiri
The Independent: Romania, un urias care se desteapta, cu 4 milioane de producatori agricoli
Foto: bihon.ro

O ferma din Ardeal, in care sunt crescute 1.100 de oi si 100 de vaci, e luata ca exemplu de presa irlandeza pentru a demonstra potentialul agricol al Romaniei.

"Silviu, George si Ionut Catean sunt trei frati, foarte educati, care dezvolta o ferma pe platourile transilvanene", scrie un jurnalist irlandez de la publicatia The Independent.

Silviu e veterinar, iar George, care stie foarte bine limba engleza, a studiat marketingul si se ocupa de vanzarea produselor fermei pe piata locala. Ionut e plin de perspective si un tip plin de energie salbatica, avand o pasiune pentru calarie care l-a dus pana la slujba de cascador intr-un film al lui Kevin Costner.

Principala bogatie a fermei celor trei sunt cele 1.100 de oi. Acum 15 ani, familia detinea doar 30. Ele sunt mulse de 8 muncitori timp de 2 sau chiar 3 luni pe an, de trei ori pe zi, fiecare dand o productie de jumatate de litru de lapte pe zi.

Mieii sunt vanduti cand ajung la greutatea de 10 kilograme, atunci cand au ...citeste mai departe despre "The Independent: Romania, un urias care se desteapta, cu 4 milioane de producatori agricoli" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania gigant agricol ferme, #Romania ferma oi vaci Transilvania, #Romania vaci oi afaceri Transilvania , #Stiri Macroeconomie