Titus Corlatean: Este foarte important sa avem o prezenta mai activa a capitalului romanesc in exteriorul tarii

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 10:39
1270 citiri
Titus Corlatean: Este foarte important sa avem o prezenta mai activa a capitalului romanesc in exteriorul tarii

Prezenta mai consistenta a capitalului romanesc, a firmelor din Romania, nu numai pe pietele traditionale, poate constitui o importanta resursa de dezvoltare a tarii, a declarat miercuri, pentru Agerpres, ministrul de Externe, Titus Corlatean.

'Este foarte bine sa avem investitii straine. Este foarte bine sa avem comert bilateral cu alte state, dar este foarte important sa sprijinim dezvoltarea capitalului romanesc in afacerile din tara, dar si in exterior, printr-o prezenta tot mai activa si mai consistenta a acestuia, a firmelor romanesti. De ce? Capitalul provenit din Romania reprezinta o sursa de dezvoltare, insuficient exploatata pana in prezent', a afirmat Titus Corlatean.

Corlatean: un interes deosebit fata de evolutiile pozitive ale Romaniei

Ministrul de Externe a mai aratat ca, in intalnirile pe care le-a avut cu diplomati straini, cu prim-ministri si omologi din alte state, a remarcat un interes deosebit fata de evolutiile pozitive ale Romaniei, identificand totodata interesante oportunitati investitionale pentru capitalul romanesc.

'Si in spatiul din vecinatate, in Balcani, in spatiul Estic (exista - n.r.) procese de privatizare extrem de interesante in care romanii ar putea sa fie prezenti. Sunt insa si alte piete, nu doar cele traditionale, unde au posibilitatea sa fie prezenti, inclusiv prin formula de a lucra pe astfel de terte piete cu alti parteneri straini', a adaugat ministrul de Externe.

Acesta a subliniat ca relatia dintre Ministerul Afacerilor Externe si companiile romanesti, mediul de afaceri romanesc, este 'de parteneriat pentru ca, la nivel guvernamental, prin politica externa a Romaniei, se urmareste promovarea si a intereselor economice ale tarii si ale mediului de afaceri (...). Nu este treaba Guvernului sa faca business. Acesta trebuie sa ofere conditiile corespunzatoare pentru a se putea realiza operatiuni economice in interesul capitalului romanesc, al Romaniei'.

Prezent la cea de-a sasea receptie anuala organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, ministrul roman de Externe i-a invitat pe cei prezenti, ambasadori straini si oameni de afaceri, sa examineze si sa valorifice oportunitatile de business existente.

Tiriac: Romania are un potential enorm

La randul sau, omul de afaceri Ion Tiriac a spus ca 'Romania are un potential enorm si cand Europa se va stabiliza, Romania va fi prima tara in care toata lumea se va grabi sa investeasca'.

Presedintele CCIR, Mihail Vlasov, a mentionat ca, in urma cu 150 de ani, la 29 ianuarie 1864, Alexandru Ioan Cuza a promulgat prima lege a Camerei de Comert a Romaniei si 'daca nu ar fi existat atunci ambasadori straini la Bucuresti, legea ar fi fost promulgata peste cativa ani'.

'Camera de Comert si Industrie a Romaniei omagiaza la 29 ianuarie Corpul Diplomatic acreditat la Bucuresti pentru ce s-a intamplat cu un secol si jumatate in urma si mai ales pentru ce se intampla astazi in relatia cu diplomatii straini (...), in sprijinul oamenilor de afaceri', a declarat presedintele CCIR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#corlatean romania, #romania capital, #investitii romania , #Stiri Macroeconomie