Tot mai multi greci suspina dupa drahma: Avem nevoie de un nou inceput

Joi, 25 Iunie 2015, ora 11:27
942 citiri
Tot mai multi greci suspina dupa drahma: Avem nevoie de un nou inceput

Tot mai multi greci se gandesc ca intoarcerea la drahma ar putea reprezenta salvarea tarii, potrivit unui reportaj realizat de Reuters.

Intr-o cafenea traditionala dintr-un cartier muncitoresc din Atena, Stelios Maragakis, un muzician in varsta de 55 de ani, sustine ca solutia la criza tarii sale este iesirea din zona euro.

"Trebuie sa ne intoarcem la drahma. E singura cale de a salva tara", mentioneaza acesta, in timp ce soarbe dintr-o bautura. Comentariul lui e insotit de muzica greceasca in surdina.

Reuters aminteste ca nu multi eleni gandeau ca el, insa situatia s-a schimbat de curand. Cererile creditorilor internationali pentru reforme mai dure a reinviat in sufletul poporului o nostalgie: drahma.

Un nou blocaj? Premierul grec sustine ca unii creditori nu accepta propunerile Guvernului sau

In varsta de 65 de ani, Costas Grammenos militeaza si el pentru un nou inceput. "Suntem o tara falimentara, asa ca trebuie sa facem ceva: sa ne intoarcem la drahma si sa o luam de ...citeste mai departe despre "Tot mai multi greci suspina dupa drahma: Avem nevoie de un nou inceput" pe Ziare.com

#Grecia intoarce drahma, #Grecia drahma, #Grecia iesire zona euro , #Stiri Macroeconomie