Tot mai multi romani sunt atenti la economia tarii: Cei mai multi cred ca e in stare proasta

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 11:18
1104 citiri
Tot mai multi romani sunt atenti la economia tarii: Cei mai multi cred ca e in stare proasta

85% dintre romani cred ca economia nationala este in stare proasta si doar 14% considera ca este in stare buna. Intr-un sondaj Eurobarometru publicat vineri, romanii se remarca prin pesimismul fata de situatia economica a tarii.

Sondajul Eurobarometru standard - primul sondaj de opinie desfasurat la nivelul UE dupa alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, organizate sub sloganul "De data aceasta e altfel", a fost publicat vineri si releva, per total, evolutii pozitive in mai multe domenii.

Un numar record de cetateni, comparativ cu cifrele din ultimii 10 ani, considera ca parerea lor conteaza pe plan european - este vorba despre 42%, comparativ cu doar 29% in 2013.

O alta tendinta pozitiva este ca optimismul cu privire la situatia economica si la viitorul UE este in crestere. Pentru prima data de la inceputul crizei financiare in urma cu sapte ani, tot mai multi europeni considera ca situatia economica va cunoaste o imbunatatire in urmatoarele 12 ...citeste mai departe despre "Tot mai multi romani sunt atenti la economia tarii: Cei mai multi cred ca e in stare proasta" pe Ziare.com

#economie nationala Eurobarometru, #romani economie , #Stiri Macroeconomie