Tragedia greaca aproape de final? Elenii spera sa primeasca bani pana la finalul lunii

Marti, 04 August 2015, ora 21:29
1154 citiri

Grecia spera sa ajunga, in doua saptamani, la un acord cu creditorii care sa permita deblocarea a cateva miliarde de euro.

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira, afirma surse din cadrul Ministerului grec al Finantelor, citate de site-ul ziarului Le Figaro.

Bancile din Grecia s-au prabusit

"Negocierile se vor incheia saptamana aceasta", a declarat marti ministrul grec al Finantelor, Euclide Tsakalotos, dupa o noua reuniune cu reprezentantii Grupului Bruxelles (format din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International). La discutii sunt prezenti si oficiali responsabili de Mecanismul European de Stabilitate (MES) - fondul special de asistenta al zonei euro.

"Exista mici divergente. Nu cred ca vor fi probleme in privinta privatizarilor. ...citeste mai departe despre "Tragedia greaca aproape de final? Elenii spera sa primeasca bani pana la finalul lunii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia imprumut creditori, #Grecia criza bani , #Stiri Macroeconomie