Trump presedinte: Ce urmeaza pentru economia globala - care sunt riscurile imediate

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 18:44
977 citiri
Trump presedinte: Ce urmeaza pentru economia globala - care sunt riscurile imediate
Foto: Facebook/Donald Trump

Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA a fost o surpriza, iar analistii au facut previziuni care mai de care mai ingrijoratoare legate de ce va urma pentru economia americana si cea globala.

The Guardian relateaza ca agentia de credit Fitch a avertizat ca planul republicanului de a scadea taxele va avea efecte negative.

"Reducerea birurilor va insemna ca americanii vor ramane cu mai multi bani in portofel, lucru ce ar putea duce la o crestere economica pe termen scurt, pe fondul stimularii consumului.

Insa exista cateva elemente negative, care pot pune frana, cum ar fi diminuarea investitiilor private, incertitudinile pe scena politica, fluctuatiile de pe pietele financiare si o posibila rupere a acordurilor comerciale externe", se arata in raportul Fitch.

Analistii agentiei de rating considera ca daca Trump va rupe intelegerile de liber-schimb cu Canada si Mexic, atunci preturile vor creste, iar cresterea economica va avea de suferit.

Totusi, Fitch ...citeste mai departe despre "Trump presedinte: Ce urmeaza pentru economia globala - care sunt riscurile imediate" pe Ziare.com

#Trump presedinte economie SUA, #Trump presedinte economie globala , #Stiri Macroeconomie