Trump scuteste Australia de noile taxe la importuri si ar putea urma si alte state

Sambata, 10 Martie 2018, ora 08:50
1107 citiri
Trump scuteste Australia de noile taxe la importuri si ar putea urma si alte state
Foto: Arhiva Pixabay

Premierul australian, Malcom Turnbull, a confirmat, sambata, ca presedintele american Donald Trump a fost de acord sa excluda Australia din planul privind implementarea unor taxe suplimentare la importurile de otel si aluminiu.

"Si-a luat angajamentul de a avea o relatie militara si comerciala corecta si reciproca", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, facand referire la premierul Turnbull, relateaza agentia DPA.

"Lucram rapid la un acord de securitate pentru a nu fi nevoiti sa impunem tarife pentru otel si aluminiu aliatului nostru, mareata natiune Australia", a adaugat liderul de la Casa Alba.

La scurt timp, Malcom Turnbull a folosit aceeasi retea de socializare pentru a-i transmite multumirile sale presedintelui Donald Trump.

"Iti multumim ca ai confirmat ca noile tarife nu vor fi impuse Australiei - benefic pentru locurile de munca din Australia si SUA", a declarat premierul australian.

Donald Trump a anuntat, joi, impunerea unor tarife mai mari cu 25% pentru importurile de otel si de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestata de mai multe state.

Totusi, presedintele american ar putea scuti mai multe tari de impunerea noilor tarife, a declarat, vineri, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, relateaza Reuters.

Pana acum, Canada si Mexicul au fost scutite de noile taxe, datorita Acordului Nord-American de Comert Liber (NAFTA).

"Presedintele poate face exceptii, ma astept sa fie mai multe tari pe care le va lua in considerare, in urmatoarele doua saptamani", a declarat Mnuchin intr-un interviu acordat CNBC.

Oficialul american a adaugat ca exceptiile pentru anumite produse vor fi decise de secretarul pentru Comert, Wilbur Ross.

"Va publica reglementari cat mai curand privind excluderea acelor produse", a afirmat Mnuchin.

In acest context, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca cea mai buna solutie pentru evitarea unui litigiu comercial intre SUA si UE este scutirea Blocului comunitar din planul privind noile taxe.

Citeste si Japonia critica noile taxe vamale impuse de Trump: Vor avea un impact grav asupra economiei mondiale ...citeste mai departe despre "Trump scuteste Australia de noile taxe la importuri si ar putea urma si alte state" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump taxe importuri scutire Australia , #Stiri Macroeconomie