Tsipras ii linisteste pe greci: Am obtinut promisiunea scutirii de datorii

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 19:15
827 citiri

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras si-a exprimat increderea ca creditorii Greciei vor ierta tara de datorii si a dat vina pe caracterul refractar al acestora pentru inrautatirea starii economice a tarii.

"Grecii au fost prizonieri care, dupa ce au evadat din inchisoare, au fost imediat arestati si bagati intr-o celula si mai mica", a declarat Tsipras unui post de radio din Atena, informeaza Bloomberg.

Grecia fierbe: Se cere judecarea lui Varoufakis pentru inalta tradare (Video)

"Ceea ce este crucial este ca am obtinut un angajament pentru scutirea datoriilor, care va avea loc dupa prima reviziuire a programului, in luna noiembrie", a mai spus premierul elen.

Usurarea Greciei de povara datoriei a fost un punct important al celor sase luni de negocieri dintre guvern si creditorii sai, care au dus tara aproape de iesirea din zona euro.

In timp ce FMI si-a exprimat in mod expres sustinerea pentru restructurarea datoriei, ca parte a pachetului de salvare, donatorii europeni ...citeste mai departe despre "Tsipras ii linisteste pe greci: Am obtinut promisiunea scutirii de datorii" pe Ziare.com

#Tsipras scutire datorii, #Tsipras datorii Grecia, #scutire datorii Grecia , #Stiri Macroeconomie