Tudose spune ca nu jefuieste companiile de stat. Analistii ne arata de ce avem motive clare de ingrijorare

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 15:55
943 citiri
Tudose spune ca nu jefuieste companiile de stat. Analistii ne arata de ce avem motive clare de ingrijorare
Foto: Digi 24 TV

Guvernul cere bani de la marile companii de stat, sustinand ca vrea sa ii investeasca in "proiecte importante", de exemplu in infrastructura, insa analistii sunt sceptici si spun ca in realitate exista o uriasa presiune pe deficitul bugetar, iar cea mai buna dovada este ca "se cresc taxele intr-o tara in care cresterea economica este record".

Semnalul de alarma a fost tras saptamana trecuta de fostul sef al ANAF Gelu Stefan Diaconu, care a sustinut ca ministrul Finantelor, Ionut Misa, suna personal la sefii companiilor de stat sa faca rost de bani.

Diaconu: Ministrul Misa suna disperat dupa bani

"Exista o presiune fantastica asupra deficitului bugetar generata de inconstienta crestere a cheltuielilor cu salariile si pensiile, precum si nerealizarii veniturilor programate.

Cu situatia de la Ministerul Apararii, se confrunta si alte ministere/agentii. Din dorinta de a da o aparenta pozitiva rectificarii, vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni ramase pana la sfarsitul anului.

Pentru informarea corecta a dvs., aflati ca, de la inaltimea functiei sale, ministrul Misa, personal, a sunat in disperare de cauza la sefii companiilor nationale pentru 'a face rost' de cateva sute de milioane de lei din restul de lichiditati anemice ramase la dispozitia acestora, dupa ce anterior li se 'confiscasera' deja rezervele.

Dupa ce au pus in pericol dezvoltarea tarii prin strangularea investitiilor publice, fragilizeaza viitorul companiilor emblematice ale statului roman: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica... De ce fac toate acestea? Simplu: ca sa salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Valcov", a scris, joi, pe Facebook Gelu Stefan Diaconu.

Romgaz si Conpet confirma ca li s-au cerut bani, Tudose spune ca nu le jefuieste nimeni

La scurt timp, Romgaz a anuntat ca Ministerul Energiei i-a cerut dividende pe anul in curs, iar luni au aparut informatii potrivit carora si Conpet, transportatorul de titei din Romania, si-a anuntat investitorii ca va fi convocata Adunarea Generala a Actionarilor pentru a aproba solicitarea Ministerului Energiei de a vira bani la bugetul statului sub forma de dividende inainte de termen.

Intrebat, marti, despre acest subiect, la Parlament (foto), premierul Mihai Tudose a sustinut ca Guvernul are nevoie de bani pentru proiecte importante.

"Dividendele, in mod cert, se dau actionarilor. Nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu av ...citeste mai departe despre "Tudose spune ca nu jefuieste companiile de stat. Analistii ne arata de ce avem motive clare de ingrijorare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudose dividende Romgaz Conpet , #Stiri Macroeconomie