Turcan: Legea bugetului de stat ar putea intra in vigoare pe 6 ianuarie

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 11:59
1094 citiri
Turcan: Legea bugetului de stat ar putea intra in vigoare pe 6 ianuarie
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, la inceputul sedintei de Guvern, de luni, ca bugetul de stat ar putea intra in vigoare in data de 6 ianuarie 2020, daca legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului nu va fi contestata la Curtea Constitutionala.

"Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurarilor de stat si Legea privind unele masuri fiscal - bugetare asupra carora Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului au fost depuse astazi la Secretariatul General pentru exercitarea dreptului de sesizare la Curtea Constitutionala.

Doua zile este termenul de sesizare la Curtea Constitutionala, anuntul a fost facut si calendarul ar putea fi dupa intrarea in vigoare, dupa promulgare, daca nu face nimeni sesizare la Curtea Constitutionala, calendarul ar fi urmatorul: termen de sesizare 31 decembrie, daca nu sunt atacate, pot pleca la promulgare in 6 ianuarie. Asadar, bugetul ar putea intra in vigoare cel mai devreme in 6 ianuarie", a declarat Turcan.

Premierul Ludovic Orban a explicat ca data de 6 ianuarie 2020 a fost stabilita din cauza calendarului sarabatorilor.

"Practic Parlamentul si-a incheiat procedura, iar termenul de atacare este 48 de ore. Din cauza calendarului de anul nou, merge la promulgare in 6 ianuarie", a spus Orban. ...citeste mai departe despre "Turcan: Legea bugetului de stat ar putea intra in vigoare pe 6 ianuarie" pe Ziare.com

#legea bugetului Raluca Turcan , #Stiri Macroeconomie