UE are un as in maneca pe care l-ar putea folosi in negocierile cu Rusia

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 08:07
1315 citiri
UE are un as in maneca pe care l-ar putea folosi in negocierile cu Rusia
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana ar putea schimba foaia cu Rusia, iar primul pas va fi facut luna viitoare, cand are loc o intalnire intre inalti reprezentanti ai celor doua parti.

Ideea e ca din ce in ce mai multe state membre UE sustin ridicarea sanctiunilor impuse tarii conduse de Vladimir Putin ca urmare a conflictelor din Ucraina.

Astfel, analistii Mujtaba Rahman, Cliff Kupchan si Alex Bridau de la firma de consultanta Eurasia Group sustin intr-un raport ca intalnirea de luna viitoare va marca "inceputul sfarsitului acordului" de pace incheiat intre Kremlin si Kiev, transmite CNBC.

Acesta se afla intr-un punct mort, caci fiecare vrea altceva.

Pe de-o parte, Ucraina vrea ca ostilitatile din estul tarii conduse de insurgentii pro-rusi sa inceteze complet, in timp ce Rusia tine mortis sa se organizeze alegeri locale in regiunile separatiste.

Insa UE are un as in maneca: l-ar putea "santaja" pe Vladimir Putin sa accepte conditii noi referitoare la conflictul din tara vecina in ...citeste mai departe despre "UE are un as in maneca pe care l-ar putea folosi in negocierile cu Rusia" pe Ziare.com

#UE sanctiuni Rusia, #UE acord pace Rusia Ucraina , #Stiri Macroeconomie