UE da unda verde ca un erbicid controversat sa fie folosit in continuare

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 22:32
696 citiri
UE da unda verde ca un erbicid controversat sa fie folosit in continuare
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Statele Uniunii Europene au decis luni, prin vot majoritar, prelungirea cu cinci ani a utilizarii controversatului erbicid glifosat.

Comisia de Apel a UE s-a reunit luni pentru a lua o decizie. Optsprezece dintre cele 28 de state membre UE au votat in favoarea prelungirii utilizarii erbicidului glifosat, iar noua s-au pronuntat impotriva propunerii, informeaza publicatiile Le Figaro si Die Zeit.

Controversele privind folosirea substantei au izbucnit dupa ce un studiu realizat de experti ONU a depistat ca glifosatul "probabil este cancerigen", desi alti specialisti sustin ca erbicidul nu este periculos.

Comisia Europeana a subliniat ca propunerea de folosire in continuare a erbicidului "se bucura de cea mai larga sustinere posibila in randul statelor membre", "asigurand si un nivel ridicat de protectie pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator".

Glifosatul a fost introdus de Monsanto in anul 1974, dar dreptul exclusiv de folosire a expirat in anul 2000, astfel ca substanta este vanduta acum de numerosi producatori.

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (AESA) sustine ca este improbabil ca glifosatul sa genereze cancer in cazul oamenilor. ...citeste mai departe despre "UE da unda verde ca un erbicid controversat sa fie folosit in continuare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#glifosat prelungire utilizare , #Stiri Macroeconomie