UE s-a sucit la 180 de grade: Ce solutie radicala vede pentru Grecia

Luni, 27 Iulie 2015, ora 15:50
1270 citiri
UE s-a sucit la 180 de grade: Ce solutie radicala vede pentru Grecia

Statele din zona euro nu-si mai pun problema daca datoria Greciei va fi restructurata, ci mai degraba care va fi cel mai bun mod pentru a realiza acest obiectiv, a precizat, luni, Benoit Coeure, membru in Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE).

Toate statele care folosesc moneda euro vor ca Grecia sa ramana in uniunea monetara si sunt pregatite sa acorde "solidaritate financiara" atat timp cat Atena adopta reforme, a explicat oficialul BCE, intr-un interviu acordat publicatiei franceze Le Monde, transmite Reuters.

Scandal in Grecia: Cum planuia Varoufakis intoarcerea la drahma

"Intr-adevar, problema nu este daca datoria Greciei va fi restructurata, ci cum sa realizam asta intr-un mod care sa ajute in mod real economia tarii", a explicat

Coeure.

Conform datelor Eurostat, la sfarsitul primului trimestru din 2015, cel mai ridicat nivel al datoriei guvernamentale din UE se inregistra in Grecia - 168,8% din PIB.

Grecia, campioana la reducerea datoriei: Cum ...citeste mai departe despre "UE s-a sucit la 180 de grade: Ce solutie radicala vede pentru Grecia" pe Ziare.com

#reducere datorie Grecia, #restructurare datorie grecia, #taiere datorii Grecia, #datorii Grecia , #Stiri Macroeconomie