UE si Canada au semnat acordul de liber-schimb CETA, care promite o crestere a comertului cu 20%

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 15:20
684 citiri
UE si Canada au semnat acordul de liber-schimb CETA, care promite o crestere a comertului cu 20%
Foto: Twitter / Danny Kemp

Uniunea Europeana si Canada au semnat duminica, la ora locala 14:00 (15:00 ora Romaniei), la Bruxelles acordul istoric de liber-schimb CETA.

Uniunea Europeana a fost reprezentata de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si de premierul slovac Robert Fico, a carui tara asigura presedintia prin rotatie a UE.

Canada a fost reprezentata de premierul Justin Trudeau.

Presedintele CE a scris pe Twitter, la scurt timp dupa ceremonie, ca CETA reprezinta "noul standard de aur pentru acordurile comerciale".

Done. #CETA is as of today the new golden standard in #trade agreements. pic.twitter.com/6K6hfs8x35- Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) October 30, 2016

CETA, despre care sustinatorii spun ca va duce la o crestere a comertului bilateral cu 20%, a parut sa fie in impas dupa ce regiunea francofona belgiana Valonia a ridicat o serie de obiectii in ultimul moment.

Toate cele 28 de guverne UE sustineau inca de la ...citeste mai departe despre "UE si Canada au semnat acordul de liber-schimb CETA, care promite o crestere a comertului cu 20%" pe Ziare.com

#semnare CETA, #acord CETA Canada , #Stiri Macroeconomie