UE spera sa-si reduca dependenta de gazele rusesti - iata ce carte vrea sa joace

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 18:52
1016 citiri
UE spera sa-si reduca dependenta de gazele rusesti - iata ce carte vrea sa joace

Uniunea Europeana spera sa isi reduca dependenta de importurile de gaze din Rusia cu ajutorul asa-numitului Coridor Sudic, o posibila alaturare a Iranului la proiect dupa ridicarea santiunilor impuse de tarile din Vest fiind asteptata sa contribuie semnificativ la cresterea livrarilor catre Europa.

Coridorul Sudic, o initiativa a Comisiei Europene pentru importul gazelor naturale din Azerbaijan si tarile invecinate, inclusiv Iran, catre sudul Europei, va deveni operational cel mai probabil in 2019 si va avea o capacitate initiala de 10 miliarde metri cubi pe an.

Livrarile de gaze naturale din Iran, tara care pare a fi aproape de a ajunge la un acord cu Occidentul pentru ridicarea sanctiunilor economice impuse din cauza programului nuclear al Teheranului, ar creste capacitatea proiectului la 40 miliarde metri cubi pe an, a declarat un oficial UE pentru AFP.

Analistii sunt de parere ca Europa si Iranul au interese comune in privinta gazelor naturale, dar intrarea Iranului in ...citeste mai departe despre "UE spera sa-si reduca dependenta de gazele rusesti - iata ce carte vrea sa joace" pe Ziare.com

#Iran coridor sudic gaze, #plan UE reducere dependenta gaze rusesti, #UE dependenta gaze Rusia , #Stiri Macroeconomie