Un buget de las' ca merge si asa: Cand pana si tehnocratii devin populisti

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 07:52
974 citiri
Un buget de las' ca merge si asa: Cand pana si tehnocratii devin populisti

Bugetul Romaniei pe 2016 este un buget neaos romanesc, adica de tipul las'ca merge si asa.

Nu este un buget de tip european sau macar bruxellez, dupa cum speram atunci cand am vazut lista cu CV-urile ministrilor tehnocrati. Speram sa nu mai vedem cifre fara idei si nici idei fara cifre, asa dupa cum ne-am obisnuit cu bugetele anterioare, cand ba erau bani, dar nu aveam proiecte, ba aveam proiecte, dar nu mai erau bani.

Ma asteptam ca o garnitura de personalitati venite din sfere intelectuale occidentale elevate sa impuna, in sfarsit, o noua mentalitate fiscala si un nou concept de buget, urmand exemplul european si al tarilor mai civilizate ale nucleului dur al Uniunii Europene.

Ma asteptam sa vad trecerea de la bugetul de tip contabil la bugetul de tip instrument de politica economica. Bugetul de tipul aritmeticii contabile, adus la apogeu in epoca domnului Gherghina, vetust si inadaptabil compatibilitatii europene si cerintelor MTO, ar fi trebuit sa devina, sub impactul ...citeste mai departe despre "Un buget de las' ca merge si asa: Cand pana si tehnocratii devin populisti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Ciolos 2016, #tehnocrati buget populist , #Stiri Macroeconomie