Un fost oficial american pune Europa pe jar: Iesirea Greciei e doar o chestiune de timp

Luni, 09 Februarie 2015, ora 12:15
1291 citiri
Un fost oficial american pune Europa pe jar: Iesirea Greciei e doar o chestiune de timp

Iesirea Greciei din zona euro este doar o chestiune de timp, deoarece nimeni nu vrea sa mai imprumute aceasta tara, a apreciat un fost director al bancii centrale americane.

"Nu vad cum apartenenta la uniunea monetara ii mai poate ajuta pe eleni", a sustinut Alan Greenspan, care a condus Rezerva Federala din SUA, informeaza Bloomberg.

"Cred ca e doar o problema de timp pana cand toata lumea va realiza ca iesirea din zona euro este cea mai buna strategie", a adaugat acesta.

Declaratia fostului sef al Rezervei Federale vina inaintea reuniunii celor mai puternice 20 de state din lume (G20), care are loc luni. Intalnirea va fi urmata, miercuri, de un summit al ministrilor de Finante din zona euro, dar si de o intrevedere a liderilor statelor membre UE.

Datoria publica a Greciei depaseste 320 de miliarde de euro, ceea ce inseamna cam 175% din produsul intern brut.

"Aceasta tara se afla in pozitia in care daca nu obtine un nou imprumut, atunci va intra in faliment si va parasi ...citeste mai departe despre "Un fost oficial american pune Europa pe jar: Iesirea Greciei e doar o chestiune de timp" pe Ziare.com

#Grecia iesire zona euro, #efecte Grecia iesire zona euro, #Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie