Un oficial american acuza UE ca joaca la doua capete cu gazele Rusiei: Una zice, alta face!

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 21:03
1056 citiri
Un oficial american acuza UE ca joaca la doua capete cu gazele Rusiei: Una zice, alta face!
Foto: Arhiva Ziare.com

Prin recenta intelegere incheiata de companii europene cu concernul rus Gazprom in vederea construirii a inca doua conducte in cadrul gazoductului Nord Stream, ce leaga Rusia de Germania pe sub Marea Baltica, Uniunea Europeana nu face decat sa-si sporeasca dependenta energetica fata de Rusia, desi la nivel declarativ sustine ca doreste sa o diminueze.

Aceasta este remarca facuta, joi, la o conferinta la Bratislava, de catre adjunctul secretarului american de stat pentru diplomatie energetica, Robin Dunnigan, relateaza agentia Reuters.

In plus, acest proiect va insemna pentru Ucraina pierderea a circa 2 miliarde de dolari anual reprezentand taxe de tranzit pentru gazele livrate de Rusia catre Europa.

"Trebuie sa intrebam (Uniunea Europeana - n,red,): De ce cu o mana sprijiniti Ucraina, iar cu cealalta o sugrumati?", a spus oficialul american. "Nord Stream-2 ameninta nu doar supravietuirea Ucrainei si resursele ei, dar si diversificarea aprovizionarii cu energie in Europa, mai ...citeste mai departe despre "Un oficial american acuza UE ca joaca la doua capete cu gazele Rusiei: Una zice, alta face!" pe Ziare.com

#oficial american gaze Rusia UE, #UE Nord Stream Rusia, #UE Nord Stream , #Stiri Macroeconomie