Unde se afla Romania in topul celor mai sarace regiuni din UE - raport Eurostat

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 19:44
1176 citiri
Unde se afla Romania in topul celor mai sarace regiuni din UE - raport Eurostat
Foto: Arhiva Ziare.com

Cinci regiuni din Romania se numara printre cele mai sarace din UE, arata un raport realizat de Biroul European de Statistica (Eurostat).

In aceasta categorie nu sunt incluse Ilfov-Bucuresti, Vest si Centru, iar Sud-Est este foarte aproape sa iasa de pe aceasta lista.

Datele Eurostat arata ca, in randul celor 21 de tari cu PIB per capita sub 50% din media UE, Bulgaria, Polonia si Romania sunt prezente cu cate cinci regiuni, Ungaria cu patru, iar Grecia si Franta cu cate una.

Regiunea franceza din aceasta categorie, Mayotte, se situeaza la numai 31% din media UE. Mayotte este un departament insular din Africa al Frantei.

Cele mai sarace regiuni din UE sunt Severozapaden (Bulgaria), cu 30% din medie, si Mayotte, potrivit unui raport al biroului de statistica al UE, Eurostat, care utilizeaza date din 2014.

In Romania, cea mai saraca regiune este Nord-Est, la numai 34% din media europeana, urmata de Sud-Vest Oltenia, cu 41%, Sud-Muntenia, cu 43%, si Nord-Vest, cu ...citeste mai departe despre "Unde se afla Romania in topul celor mai sarace regiuni din UE - raport Eurostat" pe Ziare.com

#Romania regiuni sarace, #Romania cele mai sarace regiuni, #Romania regiuni sarace UE, #UE regiuni sarace , #Stiri Macroeconomie