Uniunea Europeana vrea pret unic la gazul rusesc pentru toate statele membre

Vineri, 02 Mai 2014, ora 14:33
1550 citiri
Uniunea Europeana vrea pret unic la gazul rusesc pentru toate statele membre

Uniunea Europeana vrea un pret unic pentru gazul rusesc pentru toate statele membre, a declarat vineri, la Varsovia, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, relateaza Reuters.

Afirmatia a fost facuta dupa o intalnire cu premierul polonez Donald Tusk, care promoveaza ideea unei comunitati enegetice europene si a unor achizitii comune de gaz rusesc, inaintea unor discutii cu Rusia si Ucraina privind securitatea livrarilor de gaze rusesti spre Europa.

"Vrem un pret uniform la gaze in piata comuna europeana", a spus Oettinger, intr-o conferinta de presa comuna cu Tusk. "Jocul 'divide et impera' - sau un joc de acest tip - propus de Moscova nu poate fi si nu va fi acceptat de statele membre ale UE", a afirmat el.

In prezent, statele membre ale UE cumpara gaz rusesc pe baza unor contracte bilaterale cu Moscova si platesc preturi diferite. Achizitiile in comun ar imbunatati puterea de negociere a UE si ar reduce preturile.

"Exista diferente foarte mari in privinta ...citeste mai departe despre "Uniunea Europeana vrea pret unic la gazul rusesc pentru toate statele membre" pe Ziare.com

#pret unic gaze Uniunea Europeana, #propunere pret unic gaze UE , #Stiri Macroeconomie