Valcov: FMI si Banca Mondiala n-au vrut scaderea accizei. Prelungim acordul cu FMI?

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 17:19
1292 citiri
Valcov: FMI si Banca Mondiala n-au vrut scaderea accizei. Prelungim acordul cu FMI?
Foto: Romania Tv

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat miercuri ca autoritatile romane au militat, in negocierile cu FMI si Banca Mondiala, pentru o reducere a accizei, insa partenerii externi nu au fost de acord, motiv pentru care acciza va ramane la aceeasi valoare si in 2015.

"Nivelul accizei a fost discutat cu cei de la Comisia Europeana si FMI si am convenit sa pastram acelasi nivel. Noi am apreciat ca va avea un impact pozitiv o diminuare, partenerii nostri de dialog au apreciat ca trebuie sa ramana la acelasi nivel. Asa am stabilit, asa am convenit, asa am facut", a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Valcov a reiterat ideea ca s-a dorit un nivel mai scazut al accizei, insa partenerii externi nu au agreat aceasta propunere.

"Au spus ca trebuie sa ramana exact la acelasi nivel, pentru a vedea daca avem excedent la venituri. Ramane la acelasi nivel, s-a schimbat doar metoda de calcul", a adaugat ministrul delegat.

Ponta le ...citeste mai departe despre "Valcov: FMI si Banca Mondiala n-au vrut scaderea accizei. Prelungim acordul cu FMI?" pe Ziare.com

#Valcov buget 2015 acciza, #Valcov acord FMI, #acciza pret 2015 , #Stiri Macroeconomie