Veste buna din Austria pentru economia Romaniei

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 13:56
1313 citiri
Veste buna din Austria pentru economia Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Economia Romaniei ar putea avea cel mai rapid ritm de crestere din Europa Centrala si de Est (CEE) anul acesta, dar va fi o perioada de relaxare fiscala si exista perspectiva inaspririi politicii monetare, apreciaza analistii de la grupul austriac Erste.

Cresterea de 3,1% a CEE in 2016 o va depasi pe cea a zonei euro, de 1,6%, in ciuda incetinirii intrarilor de fonduri europene, iar ritmul de crestere al economiei Romaniei va accelera la 4,1%, in timp ce Polonia (3,6%) si Slovacia (3,5%) isi vor mentine avansul inregistrat in 2015, se arata intr-o analiza realizata de compania-mama a BCR.

Acestia se asteapta la incetinirea cresterii in Ungaria (2,2%) si in special in Cehia (2,5%), in urma incetinirii intrarilor de fonduri europene in aceste economii. De asemenea, si Slovenia s-ar putea confrunta cu o incetinire (1,9%), in timp ce PIB-ul Serbiei ar urma sa inregistreze un avans de 1,5% anul acesta.

Avertismentul lui Isarescu legat de economia Romaniei: Cat de negri sunt norii ...citeste mai departe despre "Veste buna din Austria pentru economia Romaniei" pe Ziare.com

#Erste crestere economica Romania, #crestere economica Romania 2016, #crestere economica Romania , #Stiri Macroeconomie