Vizita lui Obama intr-o Europa macinata de terorism, probleme economice si o criza grava a imigrantilor

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 13:00
931 citiri
Vizita lui Obama intr-o Europa macinata de terorism, probleme economice si o criza grava a imigrantilor
Foto: Arhiva Casa Alba

Presedintele american Barack Obama a ajuns, duminica, in Germania, in contextul in care Europa se lupta cu terorismul, o economie care creste anemic si cu o criza a imigrantilor care a provocat un val de reactii nationaliste si xenofobe in unele parti ale Batranului Continent.

"Nu e cazul sa le spun eu cum sa-si faca treaba", a transmis Obama, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Bild, inainte de a pune piciorul pe pamant european, arata Washington Post.

Nori negri deasupra Batranului Continent: 5 riscuri majore care pun in pericol existenta UE

Cum a dezamagit Obama Europa in cele doua mandate

Totusi, el a profitat de vizitele sale in Marea Britanie si in Germania pentru a le da niste sfaturi liderilor UE. De exemplu, Obama a mentionat ca Brexit-ul nu ar fi un lucru intelept.

Brexitul, o amenintare pentru fondurile UE destinate infrastructurii, din Polonia pana in Romania

In plus, presedintele SUA a sosit la Berlin in conditiile in care cancelarul Angela ...citeste mai departe despre "Vizita lui Obama intr-o Europa macinata de terorism, probleme economice si o criza grava a imigrantilor" pe Ziare.com

#Obama vizita Europa economica, #Obama vizita Europa criza, #Obama vizita Germania, #Obama Germania , #Stiri Macroeconomie