Votca rusilor nu mai e inghitita de straini: Scadere drastica a exporturilor de bauturi alcoolice

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 13:29
1577 citiri
Votca rusilor nu mai e inghitita de straini: Scadere drastica a exporturilor de bauturi alcoolice
Foto: Roust

Exportul de votca si alte bauturi alcoolice rusesti a scazut cu 40% in cursul anului trecut si a consemnat cel mai mare declin din 2005 pana in prezent.

Potrivit unor statistici publicate de ziarul rusesc Kommersant, unul dintre motivele care se afla in spatele acestei scaderi il reprezinta cererea mult mai mica venita din partea tarilor Uniunii Europene, ca urmare a sanctiunilor, dar si din partea Ucrainei.

Cel mai mare exportator de bauturi alcoolice al tarii conduse de Vladimir Putin este Roust, care are in portofoliu marci precum Russian Standard si Imperia, printre altele, transmite Newsweek.

Ucraina si Occidentul boicoteaza Rusia

Inainte de anexarea Crimeii - care a avut loc in 2014 si a marcat izbucnirea conflictului dintre Rusia si Ucraina - tara lui Vladimir Putin exporta bauturi alcoolice in valoare de 38 milioane de dolari anual in tara vecina.

Insa in 2015, ...citeste mai departe despre "Votca rusilor nu mai e inghitita de straini: Scadere drastica a exporturilor de bauturi alcoolice" pe Ziare.com

#export votca Rusia, #scadere export votca Rusia, #scadere export alcool Rusia, #vanzari alcool Rusia, #vanzari votca Rusia , #Stiri Macroeconomie