Zacamant urias de petrol, in mijlocul unui scandal politic mai vechi de un secol

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 12:20
1328 citiri
Zacamant urias de petrol, in mijlocul unui scandal politic mai vechi de un secol
Foto: telesurtv.net

Compania americana Exxon Mobil a descoperit de curand un zacamant urias de petrol, insa a "aterizat" intr-un scandal politic care dureaza de mai bine de un secol.

Guyana, o mica tara din America de Sud, nu produce in prezent nici macar un litru de "aur negru", iar populatia sa e destul de saraca.

Insa situatia natiunii sud-americane s-ar putea schimba odata cu descoperirea facuta de compania Exxon Mobil din SUA, transmite Business Insider, care citeaza OilPrice.com.

Anul trecut, acest gigant energetic a anuntat ca a gasit un zacamant urias de titei, de 700 de milioane de barili, care ar valora 40 de miliarde de dolari, adica de 13 ori mai mult ca PIB-ul anual al tarii.

Pentru o natiune cu o populatie de aproape un milion de persoane, aceasta exploatare ar putea aduce schimbari importante. Intr-un singur deceniu, Guyana ar trece de la drumuri nepavate si intreruperi ale alimentarii cu energie la o economie dezvoltata si cu influenta regionala.

Si pentru Exxon e o veste ...citeste mai departe despre "Zacamant urias de petrol, in mijlocul unui scandal politic mai vechi de un secol" pe Ziare.com

#Exxon zacamant scandal politic, #zacamant scandal politic, #Exxon petrol Guyana, #petrol Guyana , #Stiri Macroeconomie