Leonardo Badea a fost reales presedinte al ASF. Iata cine va ocupa celelate functii de conducere

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 15:54
1110 citiri
Leonardo Badea a fost reales presedinte al ASF. Iata cine va ocupa celelate functii de conducere
Foto: Arhiva Facebook/Campera Deputatilor

Leonardo Badea, actualul presedinte al ASF a fost votat, marti, de deputatii si senatorii din Comisiile de politica economica si buget pentru un al doilea mandat la sefia institutiei.

Prim vicepresedinte a fost aleasa Elena Doina Dascalu.

30 de candidati la sefia ASF au fost audiati marti. Posturile pentru care au concurat candidatii sunt cele din Consiliul ASF, in care exista 5 locuri pentru membri executivi (presedinte, prim-vicepresedinte si 3 vicepresedinti) si 4 posturi pentru membri ne-executivi.

Salariile in aceasta institutie sunt printre cele mai mari din Romania: Peste 15.000 de euro net pe luna pentru membrii executivi si 6.000 de euro net pe luna pentru membrii ne-executivi, spune deputatul USR Claudiu Nasui.

Iar acesti bani vin de la romani. "Mai precis, din taxele pe care le platim de fiecare data cand cumparam o asigurare (o parte merge direct in conturile ASF) sau de fiecare data cand tranzactioneaza cineva o actiune pe bursa", subliniaza deputatul.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, audierea celor 30 de candidati si rezultatul votului final pentru selectarea celor 9 sefi ai ASF.

15:50 - Parlamentarii au dat aviz favorabil si pentru toti cei 9 componenti ai Consiliului ASF. Iata cine va conduce institutia, potrivit Agerpres:

Presedinte: Leonardo Badea

Prim-vicepresedinte: Elena Doina Dascalu

Vicepresedinte pentru sectorul Instrumente Financiare: Marius Bota

Vicepresedinte pentru sectorul Asigurari/Reasigurari: Cristian Rosu

Vicepresedinte pentru sectorul Pensii private: Dan Armeanu

Membrii neexecutivi: Joszef Birtalan, Gabriel Gradinescu, Aura Socol si Ovidiu Wlassopol

15:14 - Leonardo Badea a fost reales in functia de presedinte al ASF, au declarat surse politice pentru Mediafax. Au fost exprimate 39 de voturi pentru, 21 impotriva si o abtinere, potrivit surselor citate. Actualul presedinte al ASF se bucura de sprijin politic din partea PSD, potrivit declaratiilor lui Liviu Dragnea.

14:20 - Presedintele de sedinta Marius Budai (PSD) anunta noua structura a listei cu candidati, dupa ce mai multi dintre ei si-au schimbat optiunea, pe durata audierilor. Iata pentru ce functie concureaza fiecare candidat:

Presedinte: Leonardo Badea, Adrian Simionescu, Viorel Stefan si Radu Toia

Prim-vicepresedinte: Elena Doina Dascalu

Vicepresedinte pentru sectorul Instrumente Financiare: Marius Sorin Ovidiu Bota, Adrian Mitroi, Andrei Liviu Stamatian si Mircea Ursache

Vicepresedinte pentru sector ...citeste mai departe despre "Leonardo Badea a fost reales presedinte al ASF. Iata cine va ocupa celelate functii de conducere" pe Ziare.com

#audiere candidati sefie ASF, #conducere ASF audieri Parlament, #coursa sefia ASF Parlament , #Stiri Macroeconomie