Zeci de drumuri si tronsoane de autostrazi sunt construite ilegal: Au fost sesizati procurorii anticoruptie

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 12:36
2825 citiri
Zeci de drumuri si tronsoane de autostrazi sunt construite ilegal: Au fost sesizati procurorii anticoruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de drumuri si portiuni de autostrada sunt construite ilegal, avand in vedere ca nu au audit de siguranta rutiera obtinut conform legii.

Aceasta este concluzia inspectorilor Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, care au trimis raportul si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Insa autoritatile lucreaza la un proiect legislativ, care ar putea rezolva problema, potrivit unor surse citate de Digi 24.

Totul a pornit dupa ce Autoritatea Rutiera s-a plans ca din 2003 incoace nu a primit nicio solicitare din partea Companiei Nationale de Drumuri (CNADNR) pentru efectuarea de audituri de siguranta rutiera, care e unul dintre criteriile de acordare a autorizatiei de constructie.

Asa ca inspectorii Corpului de Control au verificat 22 de proiecte de infrastructura, dintre care 20 aveau probleme cu acest document. Printre acestea se numara autostrada Transilvania, Bucuresti-Brasov, Arad-Nadlac, Orastie - Sibiu si Timisoara-Lugoj, dar si centurile oraselor Brasov, ...citeste mai departe despre "Zeci de drumuri si tronsoane de autostrazi sunt construite ilegal: Au fost sesizati procurorii anticoruptie" pe Ziare.com

#drumuri autostrazi construite ilegal, #drumuri construite ilegal , #Stiri Macroeconomie