Ministerul Agriculturii vrea spriin suplimentar pentru fermierii din zona montana si producatorii de lapte

Luni, 20 Mai 2013, ora 11:18
1749 citiri
Ministerul Agriculturii vrea spriin suplimentar pentru fermierii din zona montana si producatorii de lapte

In Noua Politica Agricola Comuna, autoritatile nationale vor avea posibilitatea, incepand cu 2014, sa elaboreze subprograme in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru a sprijini un anumit sector agricol.

"Ca element de noutate, in Noua Politica Agricola Comuna, autoritatile natioanele pot elabora subprograme in cadrul PNDR pentru a sustine restructurarea anumitor sectoare sau pentru a acorda plati la pachet pentru un anumit sector", a declarat comisarul european pe Agricultura, Dacian Ciolos, in cadrul unei conferinte de specialitate.

La randul sau, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca autoritatile au in vedere infintarea a doua subprograme pentru sustinerea unor sectoare cu probleme in Romania.

"Vom avea submasuri prin care sa finantam beneficiarii in PNDR prin doua subprograme - 'Zona Montana si submontana' si programul pe lapte. Ne gandim serios sa cream un program pentru zona de pomicultura unde incercam sa venim cu un program similar cu cel de la vita de vie", a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin in cadrul unei conferinte pe tema "Viitoarea Politica Agricola Comuna - Oportunitati si prioritati pentru Romania" oranizata de MADR.

#Dacian Ciolos PAC, #Politica Agricola Comuna Romania, #Politica Agricola Comuna Constantin , #Subventii agricultura