Oprescu roaga pensionarii sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Luni, 08 Martie 2010, ora 17:10
1595 citiri
Oprescu roaga pensionarii sa circule mai putin cu RATB intre 7.00 si 9.00

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca reducerea subventiilor RATB nu va creste nici pretul unei calatorii si nici nu va afecta abonamentele gratuite ale pensionarilor.

"Nu intervenim inca la pretul biletului, pentru ca nu este momentul ca acesta sa creasca, ci vom incerca sa reducem cele aproximativ 12.000 de abonamente gratuite ale aparatului executiv al celor sase primarii de sector si al municipalitatii", a spus Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, Oprescu a precizat ca nu se va interveni asupra abonamentelor gratuite de care beneficiaza pensionarii, carora insa le-a adresat rugamintea de a circula mai putin in intervalul orar 7.00 - 9.00 al fiecarei zile lucratoare, atunci cand liniile de transport in comun sunt folosite de elevii si angajatii bucuresteni.


El a mai spus ca nu s-a luat in calcul si nu se va renunta la anumite linii de transport in comun, pentru ca cetatenii trebuie stimulati sa foloseasca mijloacele de transport in comun.


Referindu-se la reducerea subventiilor acordate de municipalitate Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si Regiei Autonome de Distributia Eenergiei Termice (RADET), primarul Oprescu a caracterizat cele doua institutii ca fiind "doua gauri negre ale bugetului municipalitatii".

 

#oprescu, # pensionari, # ratb , #Transport Bucuresti