Autoritatile reiau discutiile privind linia de ferry-boat intre Romania si Turcia

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 17:14
2430 citiri
Autoritatile reiau discutiile privind linia de ferry-boat intre Romania si Turcia

Reluarea operarii unei linii de ferry-boat intre Romania si Turcia, in vederea dezvoltarii schimburilor comerciale in regiune, a reprezentat un subiect comun discutat in cadrul intalnirilor pe care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, le-a avut, marti, cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Omur Solendil, si, ulterior, cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, partile au apreciat relatiile foarte bune dintre cele doua state, concretizate prin semnarea in decembrie 2011 a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Turcia de catre presedintii celor doua tari, precum si prin Planul de actiune, semnat de curand, la Ankara, de catre ministrii afacerilor externe.

In acest context, un subiect important al discutiilor l-a constituit intentia de reluare a operarii unei linii de ferry-boat intre Romania si Turcia, fata de care ambele parti si-au manifestat toata deschiderea, subliniind importanta pe care ar avea-o pentru dezvoltarea schimburilor comerciale in regiune.

In partea a doua a reuniunii, reprezentatii TIAD au facut propuneri pentru imbunatatirea mediului de afaceri si intensificarea schimburilor economice si comerciale dintre Romania si Turcia. In acest sens, a fost convenita infiintarea unui comitet de colaborare intre reprezentatii MT si TIAD, in care sa fie discutate aspecte concrete din domeniul transporturilor.

De asemenea, directorul general pentru Romania al companiei Turkish Airlines, membru in consiliul de administratie al TIAD, a prezentat interesul companiei de a continua dezvoltarea strategica in Romania, prin deschiderea unor noi linii de zbor catre Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

La finalul discutiilor, fata de interesul oamenilor de afaceri din Turcia, ministrul Relu Fenechiu a invitat firmele turce sa participe la proiectele care vor fi realizate in regim de parteneriat public-privat. In acest sens ministerul Transporturilor va inainta catre Guvernul Romaniei un memorandum care va cuprinde zece proiecte importante realizate in parteneriat public-privat si concesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#linie ferryboat Romania Turcia, #schimburi comerciale Romania Turcia, #cooperare Romania Turcia , #Transport maritim