Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petromin ar putea fi dizolvata

Petromin ar putea fi dizolvata

Consiliul de Administratie al firmei de transport maritim CNM Petromin (CNMP) Constanta propune actionarilor diminuarea capitalului social al companiei pentru acoperirea pierderilor sau dizolvarea acesteia, decizia urmand sa fie luata la 28 iunie, potrivit Mediafax.

Propunerile completeaza ordinea de zi initiala, conform unui raport al companiei, remis, joi, Bursei. Aprobarea diminuarii capitalului social si a dizolvarii companiei ar urma sa fie realizate in conformitate cu prevederile unui articol din Legea societatilor comerciale.

Prevederea legala in baza careia ar trebui sa fie realizata diminuarea capitalului social prevede ca "daca adunarea generala extraordinara nu hotaraste dizolvarea societatii, atunci societatea este obligata ca, cel tarziu pana la incheierea exercitiului financiar ulterior celui in care au fost constatate pierderile (...) , sa procedeze la reducerea capitalului social cu un cuantum cel putin egal cu cel al pierderilor care nu au putut fi acoperite din rezerve, daca in acest interval activul net al societatii nu a fost reconstituit pana la nivelul unei valori cel putin egale cu jumatate din capitalul social."


Pe de alta parte, articolul de lege in baza caruia actionarii vor analiza dizolvarea companiei stipuleaza ca in cazul in care consiliul de administratie, respectiv directoratul, constata ca, in urma unor pierderi, activul net al societatii s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris va convoca imediat adunarea generala extraordinara pentru a decide daca societatea trebuie sa fie dizolvata. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori
Citeste mai multe desprepetromin dizolvare consiliu administratie