Antonescu: E posibil ca porturile sa ramana la Ministerul Transporturilor dupa descentralizare

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 09:16
1958 citiri
Antonescu: E posibil ca porturile sa ramana la Ministerul Transporturilor dupa descentralizare
Sursa foto: Cotidianul.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la finalul unei sedinte cu ministrii liberali, ca este posibil ca porturile dunarene sa ramana in administrarea Ministerului Transporturilor, in urma procesului de descentralizare, precizand ca este vorba de angajamente europene.

Antonescu a sustinut astfel ca s-a ajuns la un consens asupra proiectului privind descentralizarea, fiind agreat principiul ca "se va descentraliza tot ce se poate descentraliza". El a precizat ca au fost discutii asupra unor "tuse finale" in cazul proiectului descentralizarii.

"Sunt probleme legate de administratia porturilor dunarene si am discutat in detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Manescu, privitoare la anumite constrangeri. Pentru ca aici exista niste intelegeri europene, niste angajamente in curs de dezvoltare si de aceste lucruri se va tine cont in forma finala a descentralizarii", a sustinut presedintele PNL.

El a fost intrebat daca porturile dunarene vor trece in administrarea consiliilor judetene sau vor ramane in cea a ministerului Transporturilor.

"Este posibil sa ramana la Ministerul Transporturilor si infrastructurii din motivele pe care vi le-am spus. Dar cautam pe de alta parte formule ca si administratiile locale, dupa caz, ca e vorba de muncipii, ca e vorba de Consilii Judetene, sa poata desfasura activitati", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca exista "o dorinta maxima a descentralizarii", dar aceasta are niste limite si constrangeri.

De asemenea, Antonescu a precizat ca in cazul agentiilor de prestatii sociale vor trebui sa mai existe discutii cu ministrul Muncii.

Antonescu a mai mentionat ca urmeaza noi discutii in cadrul grupului de lucru din USL asupra proiectului privind descentralizarea, pana se va ajunge la o forma finala ce va fi adoptata de Guvern.

#porturi Romania, #Antonescu descentralizare, #administratia porturilor descentralizare, #porturi Ministerul Transporturilor , #Transport naval