Conditiile de navigare pe Dunare, prioritate pentru Ramona Manescu

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 14:50
2457 citiri
Conditiile de navigare pe Dunare, prioritate pentru Ramona Manescu

Proiectul de imbunatatire a navigabilitatii pe Dunare si dezvoltarea capabilitatii intermodale in fiecare port sunt prioritare pentru minister, a declarat, joi, la Galati, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la deschiderea unei conferinte de profil.

Ministrul a spus ca inceperea unei dezbateri intre reprezentantii institutiilor statului si operatorii, agentii economici si armatorii de pe Dunare este foarte importanta pentru ca va duce la gasirea unor solutii pentru imbunatatirea navigatiei pe Dunare.

"Este foarte important ca incepem aceasta dezbatere intre reprezentantii institutiilor statului si operatorii si agentii economici aici la Galati. Sunt foarte multe probleme pe care trebuie sa le discutam si sper sa aduca si cateva raspunsuri, solutii la problemele pe care le-ati ridicat, pe care si ministerul le-a sesizat si incearca sa le rezolve. Sunt probleme de elaborare a unor acte normative, modificari ale legislatiei, sunt si probleme tehnice in care impreuna trebuie sa gasim solutii. Este vorba de tarife si de alte aspecte pe care le vom discuta", a afirmat Manescu.

Demnitarul a precizat ca o prioritate pentru ministerul pe care il conduce o reprezinta proiectul de imbunatatire a navigabilitatii pe Dunare si dezvoltarea capabilitatii intermodale in fiecare port.

"Este foarte important, prioritar pentru minister si pentru mine personal proiectul de imbunatatire a navigabilitatii pe Dunare, in asa fel incat sa o folosim la capacitatea reala, dar si dezvoltarea capabilitatii intermodale in fiecare port de-a lungul Dunarii, conectivitatea pe care putem sa o realizam din fiecare port pe feroviar si pe rutier in asa fel incat sa putem dezvolta nu doar transportul pe Dunare ci si fiecare oras in parte, fiecare port in parte, sa cream locuri de munca, sa putem sa dezvoltam economic aceste centre, in asa fel incat Coridorul 7 transport sa devina competitiv", a declarat Manescu.

Ministrul a precizat ca a fost implicata in strategia Dunarii inca de pe vremea cand era europarlamentar si si-a exprimat speranta ca Romania va ajunge un jucator importat in Europa si in regiune prin implementarea proiectelor de dezvoltare a navigatiei pe fluviu.

"Eu am fost implicata in strategia Dunarii inca de la inceput din Parlamentul European, deci este o prioritate pe care eu cred ca acum avem sansa sa o transformam in realitate. Avem tot sprijinul Comisiei, trebuie sa reusim noi sa putem implementa acest proiect integrat.

Trebuie sa discutam despre modul in care vom implementa acest proiect, modul in care partea de navigabilitate si dezvoltare a fiecarui port in parte va putea fi realizata cu sprijinul autoritatilor locale, Ministerului Transporturilor, cu toate institutiile implicate, in asa fel incat in final sa putem vorbi despre alte cifre, alte date, vizavi de cat se poate transporta pe Dunare, cate marfuri, cat reusim sa utilizam cea mai lunga si cea mai buna autostrada pe care Romania o are, Dunarea. Daca vom reusi acest lucru atunci suntem pe harta, suntem un jucator in Europa, in regiune si acesta este obiectivul la care trebuie sa lucram cu totii", a conchis Manescu.

#Manescu transport Dunare, #transport fluvial Romania, #strategie Dunare Romania, #transport naval Manescu , #Transport naval