Nava de semnalizare ''Concordia EU 2019'', lansata la apa in prezenta ministrului Transporturilor si a comisarului european pentru transport

Marti, 26 Martie 2019, ora 10:10
1511 citiri
Nava de semnalizare ''Concordia EU 2019'', lansata la apa in prezenta ministrului Transporturilor si a comisarului european pentru transport
Foto: CC0 Creative Commons

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, vor participa, marti, alaturi de reprezentanti ai Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati si ai Agentiei Executive pentru Inovare si Retele (INEA), la ceremonia de botez a navei de semnalizare ''Concordia EU 2019'', in portul Giurgiu.

Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finantat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

Potrivit unui anunt al Ministerului Transporturilor, nava de semnalizare a fost construita la Santierul naval Shipyard ATG Giurgiu, in 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicata activitatii de semnalizare a senalului pe sectorul romanesc de Dunare.

Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube este sa implementeze "Master Planul de Reabilitare si Intretinere a Senalului Navigabil al Dunarii si a afluentilor sai navigabili" aprobat de toate ministerele relevante in decembrie 2014.

"Scopul Master Planului este de a atinge si de a asigura conditii bune de navigatie pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii", precizeaza MT.

Proiectul FAIRway Danube are drept scop: elaborarea planurilor nationale de actiune coordonate pentru implementarea "Master Planului de Reabilitare si Intretinere a Senalului Navigabil"; achizitionarea echipamentelor necesare pentru a desfasura activitati pilot privind serviciile hidrologice in cele cinci tari (Bulgaria, Croatia, Ungaria, Romania si Slovacia); identificarea unor abordari inovatoare pentru reabilitarea si modernizarea senalului navigabil; pregatirea documentatiei pentru implementarea viitoarelor masuri selectate care sprijina in continuare punerea in aplicare a "Master Planului de Reabilitare si Intretinere a Senalului Navigabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Concordia EU 2019, #nava semnalizare Dunare , #Transport naval