Romanii se infratesc cu bulgarii pentru imbunatatirea traficului fluvial de pe Dunare

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 16:09
2344 citiri
Romanii se infratesc cu bulgarii pentru imbunatatirea traficului fluvial de pe Dunare
Sursa foto: Realitatea.net

Romania si Bulgaria lucreaza la o initiativa comuna pentru calea navigabila pe fluviul Dunarea, pe care o vor propune Comisiei Europene, a declarat marti ministrul bulgar al transporturilor Danail Papazov, citat de agentia sofiota Focus.

Aflat la Vilnius pentru a participa la reuniunea informala a ministrilor transporturilor din Uniunea Europeana, Papazov a avut o convorbire cu omologul sau roman Ramona Manescu.

"Cu dna Manescu am discutat in special despre calea navigabila pe Dunare si despre o initiativa comuna cu privire la aceasta ruta", a afirmat oficialul. Initiativa prevede in special imbunatatirea cai navigabile in zona insulei Batin, o zona critica pentru navigatie cand cotele apei scad.

Sofia si Bucurestiul vor solicita ca aceasta initativa sa fie inclusa in Instrumentul Connecting Europe in urmatoarea perioada de programare financiara multianuala (2014-2020). Proiectul va fi discutat la o intalnire bilaterala la Ruse, iar data acestei intalniri va fi stabilita saptamana viitoare, a precizat Papazov.

Cei doi ministri au mai discutat si despre podul Calafat-Vidin. Datele statistice despre traficul pe acest pod in primele luni ale exploatarii sunt foarte bune si depasesc semnificativ asteptarile, a adaugat oficialul bulgar.

#trafic fluvial Dunare, #fonduri europene Dunare, #proiecte romania bulgaria , #Transport naval