Cum a schimbat Eurotunelul relatiile dintre Franta, Belgia si Marea Britanie

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 14:05
10459 citiri
Cum a schimbat Eurotunelul relatiile dintre Franta, Belgia si Marea Britanie

Pana in prezent, 300 de milioane de pasageri au trecut prin tunelul de sub Canalul Manecii, iar Groupe Eurotunnel, societatea care exploateaza acest obiectiv, a sarbatorit acest eveniment.

"Tunelul din Canalul Manecii este o legatura vitala intre Marea Britanie si continent care a revolutionat obiceiurile de transport", a declarat directorul societatii Groupe Eurotunnel, Jacques Gounon.

Eurotunelul face legatura intre Paris, Bruxelles si Londra in timp record, potrivit Agerpres.

"Aceasta infrastructura unica a creat o piata care fara ea nu ar fi putut existat si astfel a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea economica", a adaugat Gounon.

In medie, de la inaugurarea sa in luna iunie 1994, aproape 50.000 de persoane au trecut zilnic prin tunelul de sub Canalul Manecii.

57% din cei 300 de milioane de calatori au fost clienti ai serviciului de naveta feroviara Shuttle, care face legatura intre Kent (Marea Britanie) si Pas-de-Calais (Franta) in 35 de minute.

Restul sunt clientii Eurostar, trenurile de mare viteza care asigura legatura intre Paris/Londra si Bruxelles/Londra.

La inceputul lunii august, traficul prin Eurotunnel a atins nivelul recordul absolut, gratie calatorilor care au mers la Jocurile Olimpice de la Londra.

Societatea Eurotunnel a inregistrat numeroase dificultati financiare de la crearea sa, dar in 2011 a revenit pe profit, iar in primul semestru al acestui an a inregistrat un profit net de cinci milioane de euro.

#pasageri Eurotunel, #trafic Eurotunel, #Groupe Eurotunnel rezultate financiare , #Transport persoane