19 mld lei, bugetul la Transporturi pe 2010?

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 14:33
1456 citiri
19 mld lei, bugetul la Transporturi pe 2010?

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vrea sa obtina pentru anul viitor un buget de peste 19 miliarde lei, fata de 11 miliarde de lei in 2009, a declarat, vineri, ministrul de resort, Radu Berceanu, citat de Mediafax.

"Am cerut un buget de 19 miliarde si ceva, cu 90% mai mult fata de cel din acest an", a spus Berceanu, dupa o conferinta de presa.

El a afirmat in conferinta ca vrea sa majoreze anul viitor bugetele de investitii in mai multe sectoare.

Astfel, propunerea pentru 2010 pentru transportul feroviar totalizeaza 3,7 miliarde lei, dublul sumei aprobate initial in acest an, de 1,8 miliarde lei.

Totodata, pentru subventiile de calatori, ministrul a afirmat ca doreste alocarea a 1,2 miliarde lei, fata de 678 milioane lei alocate in acest an.

O alta majorare se refera la nivelul de investitii al agentilor economici cu capital de stat, unde ministerul a propus alocarea unui miliard de lei in 2010 fata de 576,8 milioane lei in 2009.

"Vrem sa introducem un nou capitol, reprezentand reparatii ale infrastructurii feroviare publice, unde dorim sa avem aproximativ 800 milioane lei", a spus Berceanu.

El a precizat ca a discutat aceste sume cu Ministerul Finantelor si primul ministru si le-a prezentat toate argumentele legate in special de modelul aplicat in alte state.

Ministrul a adaugat ca peste tot in Uniunea Europeana sunt alocate fonduri pentru investitiile statului in infrastructura feroviara care ii apartine.

"Daca vom primi mai multi bani, vom fi mult mai grijulii, cheltuielile vor fi facute cu maxima eficienta si nu in alte directii care nu aduc, pentru utilizatorii transportului feroviar, niciun fel de avantaje", a spus ministrul.

Potrivit sursei citate, nu toate componentele bugetului cerute in 2010 vor fi mai mari comparativ cu cele din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#transporturi, # buget, # ministru, # majorare , #Transporturi