Aeroportul Craiova este gata: Poarta catre Oltenia, pentru investitori

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 17:05
2265 citiri
Aeroportul Craiova este gata: Poarta catre Oltenia, pentru investitori

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Craiova, la inaugurarea aeroportului dupa lucrari de modernizare si a statiei SMURD din incinta acestuia, ca oamenii de afaceri care vor vrea sa vina in orasele din Oltenia nu mai trebuie sa foloseasca de acum incolo doar aeroportul de la Bucuresti.

Ponta a spus ca Aeroportul Craiova reprezinta "o piatra de temelie" pentru Oltenia si l-a felicitat pe presedintelui Consiliului Judetean, Ion Prioteasa, pentru lucrarile de modernizare.

Premierul a mai spus ca Oltenia are nevoie de infrastructura, precizand ca anul viitor va fi inceput un proiect de autostrada sau de drum expres care sa faca legatura intre Craiova si Constanta.

De asemenea, el a sustinut ca anul viitor trebuie finalizat drumul care face legatura intre Craiova si Calafat.

Tot vineri, la Craiova, a fost inaugurat si centrul SMURD din incinta aeroportului, Ponta multumindu-i ministrului Raed Arafat pentru "faptul ca aceasta unitate aeriana exista de astazi si la Craiova".

Modernizarea Aeroportului din Craiova a inceput in urma cu aproape sase ani, iar investitia, suportata de Consiliul Judetean Dolj, s-a ridicat la 6,8 milioane de euro. Astfel, au fost modernizate salile de asteptare la terminalele pentru plecari si sosiri, zonele Schengen si non-Schengen, dar si terminalele pe rute interne si externe. De asemenea, turnul de control a fost extins.

#inaugurare aerport Craiova, #Ponta aeroport Craiova, #reabilitare aeroport Craiova , #Transporturi