Bechtel se teme ca va ramane fara clienti

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 11:09
1464 citiri
Bechtel se teme ca va ramane fara clienti

Compania de inginerie si constructii Bechtel se asteapta ca noile comenzi sa scada anul acesta, in timp ce veniturile vor stagna, in contextul in care companiile miniere si energetice reduc cheltuielile, a declarat luni directorul oficial al companiei, citeaza Reuters.

Bechtel, compania americana privata, care administreaza proiecte de la reactoare nucleare si rafinarii petroliere, la servicii guvernamentale si transporturi, a avut o crestere cu 16% a veniturilor in 2008, la 31,4 miliarde dolari si a avut comenzi noi de 35 miliarde dolari, de la 34,1 miliarde dolari in 2007.

Directorul financiar Peter Dawson a declarat intr-un interviu pentru Reuters ca veniturile de anul acesta "vor stagna", in contextul in care compania are lucrari contractate de aproximativ 85 miliarde dolari de la sfarsitul lui 2008, fata de 75 miliarde dolari, in 2007.

In Romania, Bechtel deruleaza proiectul Autostrada Transilvania, acesta fiind cel mai mare proiect de infrastructura din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneste din centrul Romaniei, de la nord-vest de Brasov, ajungand la granita cu Ungaria langa Oradea, in campia Crisanei.

#Bechtel, #cheltuieli, #autostrada, #comenzi , #Transporturi