Berceanu: Trebuie sa terminam cu Bechtel

Joi, 12 Februarie 2009, ora 17:25
2530 citiri
Berceanu: Trebuie sa terminam cu Bechtel

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca daca nu se va semna semna un protocol cu firma Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, contractul cu aceasta ar putea fi reziliat.

"Daca nu semnam cu firma Bechtel aproximativ intr-o saptamana, fiindca acum suntem in negocieri, atunci ne vom indrepta spre a ne lua un adio de la aceasta firma. Singura lor problema este acum cum sa mai ia cateva milioane de euro si sa nu dea nimic (...) Pentru ce s-a intamplat la Autostrada Transilvania, daca mai traia Ceausescu ii spanzura pe toti", a spus Radu Berceanu.

Aceasta a mai daugat ca, pe traseul autostrazi, inca mai sunt de facut expropieri, iar firma Bechtel inca mai are de primit de la Ministerul Trasporturilor sume restante din luna iunie 2008. ""In urma unei verificari am constatat ca s-a facut un contract unde sunt termene tinta, cantitati tinta si preturi tinta", a adaugat ministrul Berceanu.

Berceanu a precizat ca anul acesta va exista o intelegere pe baza contractului cu doua parti, respectiv cati bani, cate expropieri, cate relocari de utilitati, cand se vor da banii si ce va face Bectel pentru acesti bani.

"In acest moment se incearca sa se explice firmei Bechtel ca daca s-au dat 620 milioane euro si se vor mai da 400 milioan euro, MTI vrea sa stie daca vom primi vreun kilometru de autostrada anul acesta", a mai declarat Radu Berceanu.

Pe langa faptul ca in contact sunt stipulate doar drepturile companiei Bechtel, Radu Berceanu a mentionat ca la Autostrada Translvania s-a lucrat numai cu muncitori romani chiar daca s-a mentionat ca 15% sunt romani si 85% straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada, #bechtel, #berceanu, #contract, #minister , #Transporturi